Another Life, un serial Netflix care merită mai mult

Numerosi sunt cei care asteptau cu nerabdare difuzarea serialului Another Life pe Netflix. Insa nu putini au fost cei care s-au declarat dezamagiti de rezultat.

In urma cu careva saptamani nu putini sunt cei care se declarau nerabdatori sa urmareasca noul serial Netflix, Another Life. Un serial science-fiction pe care Netflix pare sa fi mizat mult in aceasta vara, un serial ce propune o distributie frumoasa si o poveste cu potential. Insa rezultatul final este mai degraba extrem de departe de asteptarile initiale.

Another Life, un serial pe baza de cliseuri. Pe hartie, serialul Another Life vine cu o distributie de-a dreptul exceptionala. Katee Sackhoff (Battlestar Galactica), Tyler Hoechlin (Supergirl), Elizabeth Ludlow (The Walking Dead) sau Blue Hunt (The Originals)…toti acesti actori cunoscuti noua din alte seriale vor face parte din distributia serialului Another Life. Pe scurt, chipuri cunoscute care ar trebui sa asigure succesul serialului.

In program avem un prim sezon alcatuit din 10 episoade care se deruleaza pe scara dubla – pe Pamant si in spatiu in acelasi timp. Cu o intrebare ce pare sa domine toate cele 10 episoade si care apare obsesiv –sunt micutii omuleti verzi draguti sau nu? Trebuie sa recunoastem faptul ca rezultatul este unul cel putin amuzant. Genul de serial la care ne uitam cu atentie si care ar trebui sa atraga un public larg, in special datorita numeroaselor efecte speciale.

Insa, in urma vizionarii acestui serial ramanem cu impresia de deja vu, de serial mai degraba generic, care tocmai a copiat din stanga si din dreapta pentru a-si alcatui cele 10 episoade. Avem impresia ca a copiat in special din serialele SF precum Alien. Chiar daca Netflix se pricepe de minune sa joace cartea diversitatii vizuale, rolul diferitelor personaje are tendinta sa ne duca cu gandul la stereoptipuri, nu la altceva. Rezultat, nu sunt deloc interesanti, nu ne raman in memorie cum este cazul altor personaje emblematice. Daca serialul Another Life vrea sa ne faca sa intelegem ca cea mai importanata este calatoria, nu destinatia, parca ne-am fi dorit ca aceasta calatorie sa fie putin mai seducatoare, nu atat de lipsita de esenta…

Pe scurt, astronauta Nicole Breckenridge, impreuna cu echipajul sau tanar este nevoita sa infrunte o serie de pericole de neimaginat in cadrul unei misiuni deosebit de riscante si anume identificarea unui artefact despre care se spune ca ar avea origini extraterestre.

Lasă un răspuns