Aplicații utile pentru monitorizarea activității fizice zilnice pe telefon

In incercarea de a scapa de niste kilograme in plus, oamenii se folosesc de tot felul de trucuri pentru a calcula numarul de calorii ingerate, numarul de calorii arse cu ajutorul unor aplicatii ce sunt valabile atat pentru telefon cat si pentru alte dispozitive inteligente precum smartwatch.

In ultimul timp, au aparut din ce in ce mai multe astfel de aplicatii Android si iPhone pentru sanatate, alergari, fitness, cele mai cunoscute si mai apreciate fiind pedometrele care numara pasii efectuati si caloriile arse.

Iata care sunt cele mai importante aplicatii dar si motivele pentru care ar trebui ca oamenii interesati sa le descarce si sa le utilizeze pentru imbunatatirea performantelor fizice si aspectului corpului.

Aplicatii complexe pentru monitorizarea activitatii ce includ harti si alte informatii utile

– RunKeeper este o aplicatie foarte usor de utilizat care ofera date importante utilizatorului despre cat au alergat, cu ce viteza, pe ce distanta precum si localizarea exacta, dar si informatii legate de performante precum numarul de calorii arse.

– Endomondo Sports Tracker este de asemenea o aplicatie foarte apreciata care se preteaza pentru plimbari, ciclism si alergari, pentru cei care vor sa aiba o viata activa din toate punctele de vedere. Aceasta aplicatie este valabila atat pentru iOS cat si pentru Android, ofera optiuni simple si clare, informatii despre distanta parcursa, calorii consumate si viteza de deplasare.

– Activity Tracker este o aplicatie care va masura activitatea fizica intreprinsa insa fara a consuma bateria telefonului, fiind foarte importanta in acest sens. Activity Tracker inumara pasii efectuati intr-o zi, treptele urcate, kilometri parcursi si caloriile arse, precum si timpul in care utilizatorul a fost activ.

– Pedometer este una din cele mai simple aplicatii, gratuita, care numara pasii facuti in functie de senzorii telefonului. Aceasta consuma baterie insa este mult mai facila din punct de vedere al utilizarii, realizand si un grafic al activitatii zilnice dar si saptamanale si chiar si lunare.

– Fooducate este o aplicatie complexa care monitorizeaza numarul de calorii consumate si greutatea dar si valoarea nutritiva a alimentelor.

– Lose it este o alta aplicatie populara pentru dieta oferita de Android, care combina monitorizarea activitatii fizice cu numarul de calorii pe care le are fiecare portie.

– My Fitness Pal are zece milioane de utilizatori din intreaga lume si se dovedeste a fi cea mai populara aplicatie in acest sens. Pe langa calcularea exacta a caloriilor fiecarei retete in parte, aceasta aplicatie are 350 de exercitii de intarire a musculaturii si cardio.

– In concluzie, este mult mai usor in ziua de astazi ca oamenii sa piarda greutate pentru ca au la indemana unelte speciale, online, foarte precise, prin care se controleaza unele caracteristici si informatii la care in mod normal nu ar avea acces.

Lasă un răspuns