Ce smartphone sub 200 de euro să aleg în 2020?

In aceasta selectie veti regasi telefoane din gama entry level dar si din gama mid range performante insa ieftine apartinand unor marci precum Samsung, Xiaomi sau Honor, totul la un pret de sub 200 de euro.

Xiaomi Redmi Note 8 (T), pur si simplu cel mai bun in acest segment de pret. Dupa un Redmi Note 7 reusit, Xiaomi vine cu un alt telefon bun sub pretul de 200 de euro. Redmi Note 8 a devenit o referinta in acest segment de pret. La acest telefon este apreciat ecranul sau de 6,3 inchi care afiseaza o rezolutie de 2340X1080 de pixeli. Nu foloseste tehnologia OLED insa cea LCD IPS. In ceea ce priveste performantele, Redmi Note 8 este echipat cu un Snapdragon 660 insotit de 4GB de memorie vie si de 64 GB de stocare pentru versiunea standard. Este dotat cu un senzor principal de 48mpx si cu o baterie de 4000 mAh.

Realme 5 Pro – un new challenger. Realme este o marca secundara Oppo la fel cum Honor este pentru Huawei si Redmi pentru Xiaomi. 5Pro al marcii se concentreaza pe un excelent raport calitate/pret la un pret cat se poate de accesibil, sub 200 de euro. Designul este unul destul de reusit, cu un ecran total borderless si o diagonala de 6,3 inchi si o rezolutie Full HD+ de 2340 X 1080 pixeli. In partea dorsala regasim putin mai multa fantezie cu un efect de cristal. Este echipat cu un Snapdragon 712 alaturi de 4 GB memorie vie pentru a asigura o experienta de utilizator perfect fluida. Este dotat cu numai putin de 4 senzori foto printre care Sony IMX586 de 48 mpx care foloseste tehnica pixel binning.

Realme 5 – cel mai mic pret. Realme este prezent in aceasta selectie cu doua telefoane ieftine asta deoarece marca chinezeasca propune o declinare non pro a modelului sau Realme 5. De data aceasta pretul este de 149 de euro. Este cea mai buna optiune pentru un buget mai restrans. Aceasta versiune este fara indoiala mai putin dotata insa pastreaza caracteristici suficiente pentru o folosire curenta. Ecranul are o diagonala de 6,5 si afiseaza o rezolutie HD cu un breton tip picatura de apa pentru un afisaj cu margini extrem de mici. In acest segment de pret nu poate fi vorba despre tehnologia OLED, ramanem deci la un ecran LCD. In interior regasim un Qualcomm in persoana lui Snapdragon 665 asociat la 3 sau la 4 GB RAM de memorie vie, in functie de modelul ales. In ceea ce priveste autonomia, Realme propune numai putin de 5000 mAh ceea ce poate insemna chiar 3 zile fara incarcare. In schimb, incarcarea rapida nu este prezenta.

Lasă un răspuns