Compotul de mere, încearcă puțină sănătate la borcan

În afară de faptul că este delicios, compotul de mere este extrem de sănătos. Compotul de mere are o mulțime de efecte terapeutice, este recomandat în numeroase diete și se prepară deosebit de ușor.

Mărul este unul din cele mai sănătoase fructe și trebuie consumat sub toate formele. Se poate consuma crud (cu sau fără coajă) sau fiert. Compotul de mere păstrează toate proprietățile și nutrienții existenți în mărul proaspăt. Mărul conține antioxidanți, flavonoide și vitamine.

Care sunt principalele proprietăți ale compotului de mere?

Mărul reprezintă una din cele mai importante surse de nutrienți oferite de natură. Iată proprietățile sale:

Îmbunătățește digestia – În compot, mărul are un aport imporant de fibre insolubile. De aceea, recomandarea este să fie păstrată coaja. Compotul de mere favorizează mobilitatea intestinală. Pentru o funcționalitate digestivă și intestinală corectă, bărbații au nevoie de 38g de fibre pe zi iar femeile de 28g de fibre. Prin urmare, compotul este ideal pentru persoanele care suferă de constipație.

Te ajută să îți recapeți apetitul – La copiii și adulții convalescenți, compotul de mere este perfect pentru recăpătarea poftei de mâncare. Este util și în cazul persoanelor care suferă de probleme digestive, bulimie sau anorexie.

Conferă senzația de sațietate – O cană de compot fără zahăr are doar 100 de calorii. Combinat cu o lingură de migdale sau struguri uscați, compotul de mere devine un desert sănătos, plin de grăsimi sănătoase, proteine și hidrați de carbon. Cu alte cuvinte, senzație de sațietate se instalează rapid.

Previne îmbătrânirea celulară – Mărul este o sursă excelentă de Vitamina C. S-a demonstrat faptul că mărul permite reducerea pagubelor provocate de radicalii liberi și diminuarea atrofiei în cazul unor organe și celule. Un lucru extrem de frecvent la persoanele în vârstă.

Fructoza conținută de măr contribuie la eliminarea toxinelor. Dacă adaugi în compotul de mere miere sau scorțișoară îi vei îmbunătăți nu doar gustul ci și proprietățile. Compotul de mere este un desert ideal pentru oricine, cu adevărat benefic pentru sănătate.

Lasă un răspuns