Cum să conectezi un smartphone Android la televizor

Exista trei modalitati prin care poti conecta un smartphone Android la televizor. Poti folosi un cablu HDMI, un cablu MHL/Slim Port sau sa folosesti o conexiune fara fir.

Te-ai saturat sa te uiti la serialul preferat de pe smartphone sau de pe tableta? Nu poti sa iti tii tabelta sau telefonul in mana timp de o ora si jumatate cat te uiti la un film? Pentru a afisa ecranul Android pe televizor si sa profiti la maxim de toate programele (Netflix, Amazon Prime) atunci citeste acest tutorial.

Conecteaza aparatul Android la televizor cu ajutorul unui cablu HDMI
Un cablu HDMI ne permite sa conectam aproape orice sursa video de un ecran de televiziune. Daca televizorul tau nu este mai vechi de 10 ani atunci trebuie sa aiba un port HDMI. Cablurile HDMI au avantajul de a asigura transmisia clipurilor video HD si a sunetului. Drept urmare, nu ai de ce sa te temi ca vei pierde din calitatea video sau ca va trebui sa folosesti casti deoaece sunetul va iesi direct din televizor.

Spre deosebire de produsele Apple, numeroase aparate Android beneficiaza de o iesire HDMI (sau de o versiune in miniatura). Daca nu ai iesire HDMI pe telefon sau pe tableta exista alte modalitati de a le conecta la televizor.

Conecteaza aparatul Android la televizor cu un adaptor MHL sau SlimPort
Daca nu dispui de o iesire HDMI pe telefon sau pe tableta Android poti folosi un adaptor HDMI sau SlimPort. Ambele se vor conecta la portul microUSB al Android si ambele folosesc o mica carcasa pentru a converti semnalul imagine/sunet si sa il transmita pe televizor. Norma MHL ofera o rezolutie 4K, iar norma SlimPort la fel insa are beneficiul de a fi compatibila cu un numar mai mare de televizoare si canale tv.

In cazul amatorilor si utilizatorilor Apple lucrurile sunt mai simple dar mai scumpe. Singura modalitate de a conecta iPad-ul sau iPhone-ul la televizor este achzitionarea unui adaptor AV lightning HDMI al marcii pentru aproximativ 55 de euro.

Conecteaza aparatul Android la televizor
Este extrem de util si practic sa poti transfera clipuri video direct de pe tableta sau de pe telefon pe televizor, fara sa fii nevoit sa folosesti vreun cablu. Acest lucru este acum posibil gratie tehnologiei Miracast care permite stabilirea unei conexiuni de tipul P2P fara fir, intre doua aparate. Televizorul se va transforma astfel in oglinda aparatului tau Android.

Singurul sau defect (acelasi ca in cazul conexiunii cu MHL sau SlimPort) este acela ca tableta sau telefonul Android trebuie sa ramana activa in momentul in care partajezi continutul, daca ecranul se stinge atunci si televizorul va face acelasi lucru. Miracast este compatibila cu Android 4.2 si cu un numar mare de canale de televiziune si televizoare. Permite vizionarea unor clipuri video in HD. Pentru a conecta un aparat Android la televizor poti folosi si Chromecast de la Google. Aparatul va permite crearea unei conexiuni intre televizor, tableta si telefon si ofera acces la YouTube, MyCanal si multe altele.

Lasă un răspuns