Fă-ți plinul de fructe de mare pentru o sănătate de fier

Scoici si crustacee- cel mai bun cocktail de vitamine.

Stridii la sfarsit de an, melci de mare in martie, arici de mare si alte scoici sau crustacee… toate se savureaza de-a lungul anului,chiar si atunci cand nu esti pe plaja. Foarte bogate in nutrienti esentiali pentru sanatate, fructele de mare sunt o sursa naturala de fier, de saruri minerale si de vitamine. Iata mai multe cuvinte despre aceste superalimente venite din mare.

Opteaza pentru un platou de fructe de mare, un atu pentru sanatatea ta. Din ce in ce mai multa lume este sedusa de latura sanatoasa si naturala a fructelor de mare. Si nu e de mirare.

Dieteticienii si nutritionistii cad de acord atunci cand vine vorba despre a le integra intr-un regim alimentar sanatos. Crustaceele si scoicile sunt slabe in calorii si bogate in proteine. Deci poti sa le consumi in cantitate mare fara sa te ingrijorezi cu privire la silueta.

De fapt, chiar si persoanele care au grija de silueta lor pot sa consume fructele de mare. Chiar si cele care au un nivel de colesterol ridicat.

Datorita unui nivel ridicat de iod, fructele de mare sunt optiune sanatoasa si foarte eficienta pentru a lupta contra problemelor cu tiroida. Din acest motiv, se recomanda sa consume stridii si alte fructe de mare.

Care sunt elementele nutritive ale fructelor de mare esentiale pentru o buna stare de sanatate?

Fructele de mare sunt extrem de bogate in nutrienti necesari bunei functionari a organismului. Ofera deci o protectie adecvata contra maladiilor, procurand in acelasi timp energie si vitalitate.

Scoicile si crustaceele contin un nive ridicat de acizi grasi omega 3, acizi grasi esentiali care permit buna functionare a creierului, intaresc sistemul imunitar si previn maladiile cardiovasculare. Corpul nestiind sau neputand sa sintetizeze acesti acizi grasi esentiali, este foarte important sa le obtinem prin intermediul alimentatiei.

Zinc, fier, cupru, seleniu, magneziu… fructele de mare sunt un veritabil concentrat de oligoelemente. Carentele in oligoelemente sunt foarte nefaste pentru sanatate. Acestea pot favoriza infectiile, sa duca la anemie, la o scadere a imunitatii, dar si a performantelor intelectuale.

O cura regulata deci cu crustaceele tale preferate iti vor intari organismul pe termen lung.

In ceea ce priveste vitaminele, fructele de mare sunt si aici foarte bogate – vitamine A, B, C, D si E. De notat si prezenta exceptionala a vitaminelor din grupa B precum vitamina B 12.

Lasă un răspuns