Infuziile detox care te vor ajuta să compensezi după excesele făcute de sărbători

In anul ce vine te gandesti ca trebuie sa faci ceva pentru a compensa putin excesele facute in timpul sarbatorilor de sfarsit de an? Trebuie sa stii ca in acest caz, infuziile detox pot sa fie de mare ajutor.

Apa cu lamaie iti va ajuta digestia. Lamaia, aceasta citrica cu o mie de virtuti minunate are un rol primordial in procesul de digestie. Cu cat alimentele pe care le consumam sunt mai garse, cu atat avem nevoie mai mult de bila pentru a le digera. Acidul citric din lamaie este cel care va stimula secretia de bila in stomac. Iar fibrele din lamaie sunt cele care pot stimula tranzitul.

Anghinarea, cel mai bun aliat dupa sarbatorile de sfarsit de an. Frunzele sale, pe care nu le mancam si care cresc pe tija sa mai tare, contin substante benefice pentru ficat si pentru vezica biliara. Iar cura cu anghinare se recomanda in cazul in care te confrunti cu stari de greata sau cu acreala. Anghinarea poate stimula secretia de bila si poate facilita astfel digestia. Se pare ca are proprietati antioxidante si virtuti hepatoprotectoare. Ai grija deoarece o astfel de infuzie poate sa fie destul de amara deci trebuie sa fii o persoana mai temerara.

Papadia, o planta cu efect detox prin excelenta. Cel mai adesea consumata in salata, papadia se poate prepara si sub forma de infuzii. Reputatia sa de planta depurativa este certificata inca din secolul XV. Pe langa faptul ca va curata rinichii datorita proprietatilor sale diuretice, papadia te va ajuta sa ai un ficat ca nou.

Tarhonul, digestiv si antistres. Aceasta iarba aromatica era folosita inca din Evul Mediu datorita proprietatilor sale medicianale. Deci daca ai obiceiul de a o folosi pentru a-ti parfuma preparatele, o poti strecura si in infuziile tale pentru a –ti pune sistemul digestiv la repaus dupa sarbatorile de sfarsit de an.

Planta te va ajuta sa asimilezi preparatele pe care le-ai inghitit in ultimele 48 de ore. Poate de asemenea sa calmeze stresul sau angoasele.

Coriandrul, inamicul durerilor de stomac. Compus in special din flavoinoizi si din uleiuri esentiale, coriandrul este diuretic si te ajuta sa lupti contra greturilor, durerilor de stomac si a senzatiilor de greutate dupa sarbatori. Daca planta este prezenta in foarte multe din preparatele noastre, aceasta se poate strecura si in infuzii pentru a trata durerile de stomac.

Lasă un răspuns