It’s a sin, un serial despre eveniment despre anii în care Sida a facut ravagii in Londra

La doi ani dupa excelentul serial Years and Years, Russel T. Davies ne incanta din nou privirile cu un mini-serial. Un serial care ne prezinta explozia cazurilor de sida in Londra, la sfarsitul anilor 1981.

Urmarind timp de 10 ani traseul a cinci adolescenti gay care sunt in mod brutal confruntati cu maladia si cu moartea, scenarisul reuseste sa imbine de minune elanul vital si ignoranta mortala, lejeritatea si rusinea.

Din cauza Brexitului, acum avem nevoie de un pasaport pentru a intra in Regatul Unit. Din fericire insa, avem serialele mai puternice si mai deschise ca niciodata pentru a ne da cele mai precise si mai profunde stiri sau evenimente.

It’s a sin are numele de la cel mai frumos imn semnat Pet Shop Boys. Dar mai povesteste si cum o intreaga societate a vrut sa ii pedepseasca sau sa ii marginalizeze pe cei care sunt considerati responsabili de pacate si care au fost lasati sa moara.

Se urmareste aici parcursul prietenilor Roscoe, Ritchie, Colin si Ash si momentul intrarii lor in viata de adult. Este varsta primilor iubiri, al unui viitor in care orice pare posibil, dar si al tensiunilor familiale. Si chiar daca majoritatea pare sa respinga sau sa judece hmosexualitatea, nimic nu pare sa distruga elanul de libertate si de iubire al acestora.

Anuntul propagarii unei noi boli in comunitatea gay trezeste curiozitatea la unii, indiferenta la altii. Dar, atunci cand realitatea se instaleaza, cu totii vor avea de suferit intr-o masura mai mare sau mai mica.

Se retranscrie deci cu multa sensibilitate perioada sumbra a propagarii virusului Sida si ignoranta autoritatilor la inceputul epidemiei.

Ii vom regasi in casting pe Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) si Stephen Fry. Dar tinerii actori Olly Alexander, Nathaniel Curtis, Shaun Dooley, Omari Douglas si Lydia West (vazuta in Years and Years) vor veni cu o energie nebuna pentru serial.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?