Litchi, un fruct cu 1000 virtuți, de consumat atât vara cât și iarna

Foarte gurmand si foarte suculent, litchi este un fruct care isi ascunde toate atuurile in spatele unei coji in nuante de rosu inchis. Iar virtutile sale nu mai trebuie sa fie demonstrate mai ales in China sau in India. Contine numerosi nutrienti care pot intari organismul.

Sub „scoarta” sa mai aspra, fructul litchi inseamna doar iubire pentru organism. Un mic cocktail de vitamine si de minerale pentru organism intr-o pulpa frageda si dulce, deci exact lucrurile de care are nevoie corpul in lunile lungi de iarna.

Litchi de-a lungul anotimpurilor.

Chiar daca litchi este un fruct ce se poate consuma mai ales pe timp de vara, acesta se poate consuma si iarna mai ales sub forma de sirop si de suc.

Iarna, te va ajuta sa iti faci plinul de vitamina C, care pe langa faptul ca este excelenta pentru oase, in combinatie cu calciul este cea care te va ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar.

Fiind foarte bogat in vitamine C, litchi este un fruct care te va ajuta sa te tii departe de durerile de cap si de cele de stomac. De asemenea, este foarte bun pentru moral. Fiind foarte bogat in glucide si in vitamina C, litchi este un veritabil ajutor pentru moral deoarece te ajuta sa lupti contra oboselii si a problemelor ce te pot deprima.

La fel ca si multe alte fructe, litchi este foarte bogat in fibre deci este un alat de pret pentru digestie. Te ajuta deci sa scapi de constipatie si sa tratezi daca este cazul, arsurile la stomac. Dupa o perioada de excese este cel mai bun pentru a stimula tranzitul si pentru a regla digestia.

Litchi, un fruct foarte bun pentru artere. Litchi este o sursa excelenta de potasiu, care este excelent pentru sanatatea celulelor sanguine si pentru echilibrul tensiunii arteriale. Un pahar de suc de litchi baut in fiecare zi te va ajuta sa lupti contra hipertensiunii arteriale. In plus, te va tine departe de riscurile de a suferi de maladii cardiovasculare. Cuprul, in ceea ce il priveste este si el necesar pentru fabricarea de celule sanguine.

Vitaminele B din litchi reprezinta cea mai buna modalitate de avea grija de inima ta, deoarece te vor ajuta sa metabolizezi acizii grasi pe langa proteine. Datorita acestui fruct, vei avea toate sansele de partea ta pentru a scadea nivelul de colesterol rau.

Lasă un răspuns