Locurile unde selfie-urile sunt interzise

Fie din motive de siguranta, fie ca nu vor pur si simplu sa deranjeze vizitatorii, mai multe locuri din lume au interzis selfie—urile. In unele locuri, chiar daca se permite sa faci o poza sau doua mai discrete, atunci cand vrei sa faci un selfie, te vei confrunta cu un « nu » hotarat.

Descopera deci care sunt locurile unde trebuie sa savurezi momentul prezent deoarece nu poti sa il capturezi pentru eternitate.

Plaja Garoupe, Franta. Aceasta plaja foarte pitoreasca din Franta a interzis selfie-urile inca din 2014. Aici se doreste ca lumea sa profite din plin de momentele petrecute aici, in loc sa isi petreaca majoritatea timpului laudandu-se familiei sau prietenilor care au ramas acasa.

New York, Statele Unite. In 2014, s-a interzis ca aici sa se faca poze cu feline mai mari, cum ar fi tigrii, leoparzii sau leii in gradini zoologice, circuri sau carnavaluri. Aceasta interdictie a intrat in vigoare dupa emergenta fenomenului numit « tiger selfie » pe retelele sociale, mai ales pe aplicatiile precum Tinder. Aceasta interdictie a fost introdusa pentru a se evita exploatarile animalelor.

Mumbai, India. In 2017, politia din Mumbai a identificat 15 zone fara selfie-uri in oras, din cauza numarului tot mai mare de decese cauzate de acestea. Anumite locuri de pe promenada Marine Drive, stancile Bandstand si plaja Girgaum Chowpatty si Barajul lacului Powai fac parte din lista.

Mecca, Arabia Saudita. Guvernul saudit interzice selfie-urile, fotografiile si filmarile inca din anul 2017 de cand si-au dat seama de numarul de persoane tot mai mare care se documenteaza cu privire la pelerinajele de aici. Conform oficialitatilor de aici, masura a fost impusa pentru a se proteja si conserva unele din cele mai sacre locuri din Islam si pentru a se asigura linistea in timpul actelor religioase.

Pamplona, Spania. Inca din anul 2014, este interzis sa se faca selfie-uri aici, in timpul evenimentului « encierro », traseul efectuat de catre tauri de la « corrales » pana la arene.

Lacul Tahoe, California. Oficialii de la Lacul Tahoe, un loc de predilectie pentru ursii salbatici le-au cerut celor care vin aici sa se abtina sa faca selfie-uri cu acestia. Existau o multime de oameni care se aruncau asupra ursilor pentru a obtine cele mai frumoase poze. Si reprezentau o problema de securitate deoarece acestia puteau ataca.

Colosseumul, Italia. Inca din anul 2015 s-au interzis betele pentru selfie-uri aici deoarece se considera extrem de periculoase.

Lasă un răspuns