Lucruri de știut înainte de a recurge la o epilare cu laser

Sa nu mai fie nevoite sa recurga la diferitele metode de epilare existente si sa scape definitiv de parul nedorit este visul oricarei femei. Motiv pentru care, numeroase sunt cele care apeleaza la epilarea cu laser. Daca si tu esti interesata de epilarea cu laser este bine sa fii informata inainte de a face acest pas. Sigur, te lasi foarte usor sedusa de ideea de a scapa de parul nedorit dar este important sa stii unele lucruri despre acest procedeu, mai ales cu privire la efectele secudare, pentru a te asigura de faptul ca acest tratament ti se potriveste. Iata care sunt lucrurile de stiut inainte de a recurge la o epilare cu laser.

Trebuie sa te epilezi cu lama inainte de tratamentul cu laser. In cazul in care te-ai epilat cu ceara recent nu poti face o sedinta de epilare cu laserul. Aminteste-ti ca laserul tinteste pigmentul foliculului pilos iar acesta din urma trebuie sa fie prezent pentru ca epilarea sa fie una eficienta.

Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te razi cu lama inainte cu o zi de sedinta propriu-zisa. Daca nu faci acest lucru, sedinta nu va avea rezultate eficiente.

Nu poti merge la sala dupa o sedinta de epilare cu laser. Caldura laserului ramane in corpul tau timp de 24 de ore ceea ce inseamna ca trebuie sa eviti sa mergi in aceeasi zi la sala de sport, la sauna sau sa faci un dus fierbinte. Daca faci acest lucru risti sa creezi un mediu frumos si cald pentru ca bacteriile sa se dezvolte in voie si sa provoace pete pe piele.

Evita orice expunere la soare. Dermatologul iti va indica ce si cum trebuie sa faci mai bine dar, dupa epilarea cu laser ar trebui sa eviti o perioada bronzatul si expunerea la soare. In plus, daca pielea ta este bronzata, trebuie sa astepti ca bronzul sa se duca pentru a putea face o epilare cu laser.

Epilarea cu laser functioneaza mai eficient asupra a patru zone. Chiar daca epilarea cu laser actioneaza asupra tuturor partilor corpului, este in special mai eficienta in zone precum zona chilotului, a buzelor, a barbiei sau a axilelor.

Vei vedea rezultate abia dupa 6-8 sedinte. Deoarece fiecare persoana este diferita, numarul sedintelor necesare variaza de la o persoana la alta. Epilarea cu laser functioneaza in momentul in care nivelul de crestere al parului este activ. Diferitele parti ale corpului au niveluri diferite de crestere a parului si, depinde, parul poate creste mai repede sau mai incet, in functie de zona tratata. Insa majoritatea persoanelor au nevoie in medie de 6-8 sedinte pentru o epilare completa si reusita.

Pot exista unele riscuri. Chiar daca epilarea cu laser este considerata un tratament sigur si eficient, exista riscul de arsuri. Este in egala masura posibil ca parul sa creasca din nou, lucru ce ar putea necesita un tratament anual pentru a impiedica ca acest lucru sa se intample.

Lasă un răspuns