Lucruri pe care le poți face pentru început în online

Acum câteva zile am purtat o discuție cu câteva persoane tinere și dornice să înceapă proiecte – de viitor succes – în mediul online românesc. Știau una-alta însă nu aprofundaseră prea mult subiectele și, aproape paraleli fiind, a fost puțin cam dificil pentru mine să le explic o parte din lucrurile pe care le aveam eu de zis pe această temă.

Ceea ce sper totuși că au înțeles ar fi că nu e imposibil să ai succes și că trebuie să muncească mult dacă vor rezultate pozitive. Așadar le-am oferit următoarele variante de care vă puteți folosi și voi în cazul în care vreți să demarați ceva în online:

Vlogging – În prezent este cel mai intâlnit fenomen, dacă-l pot numi așa, de pe internet în materie de activități mai mult sau mai puțin productive. Ai nevoie de o cameră decentă, un loc bun unde să filmezi, dicție & scenariu bun și un program de editare cu ajutorul căruia să tai cadrele greșite și ala mai departe.

Blogging – Partea de care mă ocup și care mie-mi place mai mult este blogging-ul. Poți începe prin a-ți face un blog personal, un blog cu rețete, un blog pe o micro-nișă, un site de afiliere (e mult de studiat aici).

Freelancing – Și domeniul acesta este destul de interesant și constă în diverse activități – mici joburi – pe care tu le poți face. De exemplu: content-writing, web design, optimizare seo și așa mai departe.

Pagini de Facebook – După părerea mea acestea nu se mai află chiar în perioada lor de glorie însă încă se pot face ceva bănuți dacă ajungi să crești o pagină de Facebook la câteva sute de mii de likeuri.

În acest articol am spus, în mare, doar ce reprezintă fiecare dintre cele patru variante însă pentru a avea succes fiecare în parte trebuie aprofundat.

Lasă un răspuns