Mâncare – 3 alternative alimentare extrem de sănătoase

Dacă ți-ai propus în ultima vreme să slăbești, să te menții în formă sau pur și simplu să mănânci mai sănătos, vei vedea că unele alimente alternative sănătoase la altele, îți pot fi de mare ajutor.

Mizează pe semințele sau cerealele integrale. Înainte nu era ușor să găsești alimente integrale și gurmande în același timp. Dar lucrurile s-au schimbat, din fericire. Poți miza pe orezul brun, pe cel integral, pe pâinea integrala sau pe pastele integrale pentru a înlocui de tot versiunile lor clasice și deloc sănătoase. Poți miza și pe unele pseudocereale mai exotice precum quinoa, tapioca sau amaranth. Cu siguranță că vor deveni preferatele tale.

Înlocuiește sucurile carbogazoase cu ape aromatizate. Iată o altă modalitate sănătoasă dar delicioasă de a renunța încă puțin la zahăr. Dacă îți plac la nebunie băuturile carbogazoase poți miza pe o apă gazoasă cu lămâie verde sau galbenă. Sau pe celebrele ape detox, ape aromatizate cu fructe și legume, de la castraveți până la pepene roșu.

Infuziile calde sau reci sunt și ele o altă idee bună. Cu fructe sau legume, ierburi aromatice și mirodenii, apa va avea un alt gust pe care îl vei adora cu siguranță. Pe lângă că te vei hidrata așa cum trebuie, vei reuși și să elimini toxinele. Apele detox sunt pline de vitamine, sunt răcoritoare și au un nivel important de antioxidanți.

Înlocuiește uleiul din preparatele dulci cu un compot de mere. Adori la nebunie tartele și prăjiturile de tot felul? Poți înlocui untul sau uleiul din preparate cu un compot de mere, o alternativă foarte sănătoasă. Vine cu un plus de umiditate, cu un gust dulce minunat, cu moliciune, fără să uităm de gust, bineînțeles. Poți înlocui compotul cu mere cu pere sau cu tot felul de alte fructe sănătoase sau gustoase.

Lasă un răspuns