Remedii homemade împotriva pielii grase

Spre deosebire de celelalte tipuri de piele, ridurile nu apar atât de repede pe o piele grasă. Însă, acest tip de piele necesită o atenție specială. Iată câteva sfaturi și remedii homemade împotriva pielii grase.

De ce avem pielea grasă?
Pielea grasă se caracterizează printr-o secretare excesivă de sebum. Acesta, originar din glandele sebacee are drept scop protejarea pielii. Adesea, pielea grasă este însoțită de acnee. Factorii de agravare sunt numeroși: poate fi vorba de un dezechilibru hormonal (deoarece hormonii androgini stimulează glandele sebacee) sau de o supra producere de sebum datorată stresului și oboselii.

Pentru corp
Pune o lămâie tăiată rondele într-un litru de apă în fierbere. Lasă totul la infuzat timp de 20 de minute. Înainte de a intra în cadă, varsă acest preparat în apa de baie, adăugând câteva rondele de lămâie proaspătă.

Amestecă 25cl de oțet de cidru cu sucul a câtorva lămâi și grapefruit-uri presate după care varsă totul în apa de baie. Un remediu excelent pentru pielea grasă.

Pentru tenul gras
Pentru tenul gras, prepară următoarea mască: zdrobește un avocado, o lămâie și o frunză de varză și pune-le într-un pahar umplut pe jumătate cu ulei de măsline. Aplică această mască zilnic.

Un gomaj cu miere (lichidă sau solidă). Aplică mierea pe față și masează delicat preț de câteva minute. Apoi clătește cu apă de trandafiri sau de hamamelis.

Amestecă o lingură de argilă cu sucul de la o lămâie. Aplică amestecul obținut pe ten și lasă-l să acționeze timp de 20 de minute. Clătește cu apă călduță sau cu apă de trandafiri.

Dacă porii sunt dilatați amestecă două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu apă. Aplică pasta obținută pe față și masează delicat cu ajutorul unor mișcări circulare. Clătește fața după 30 de secunde cu apă rece. De asemenea, masca obținută din sucul de portocale și ouă reprezintă unul din cele mai populare și mai eficiente remedii împotriva porilor dilatați.

Lasă un răspuns