Serialul Jack Ryan – acțiunea pe care să nu o ratezi

Printre numeroasele seriale create de catre Amazon Prime Video, Jack Ryan este fara doar si poate cel mai exploziv. Cele doua sezoane trebuie deci neaparat descoperite sau redescoperite.

Un erou care provine de la literatura. Ce au in comun Game of Thrones, The Handmaid’s Tale sau Jack Ryan? Poate parea dificil de crezut, mai ales ca vorbim despre o poveste fantasy medievala, cu dragoni si tradare, despre o distopie unde femeile devin sclave si aventurile unui agent CIA.

Si totusi, cele trei au la baza o carte. Jack Ryan este deci de fapt, eroul romanelor de spionaj semnate de catre autorul american Tom Clancy.

Actiune, supans, suspans si actiune. La fel ca si The Ennemy Within sau Homeland, acest serial spune povestea unui agent CIA care trebuie sa infrunte o grupare de teroristi. Adica este vorba despre anchete, analize, infiltrare si interogatorii. Dar atunci cand cautarea de informatii nu are rezultatele scontate, se iese pe teren pentru a scutura putin lucrurile.

Scenele de actiune sunt numeroase, sunt spectaculoase si sunt cea mai mare forta a serialului.

In rolul principal este John Krassinski, un actor care nu si-ar fi imaginat un asemenea rol dupa ce l-a interpretat pe Jim Halpert in serialul de comedie The Office. Alaturi de el il mai regasim si pe Wendell Pierce din The Wire, dar si pe actrita australiana Abbie Cornish.

Serialul ne face sa calatorim prin Franta, prin Afghanistan, Venezuela, unde va trebui sa dejoace un complot contra… Rusiei. O multime de aventuri deci care au loc si in Londra.

Formatul este unul foarte reusit si scufunda foarte bine spectatorii in povestea si periperiile protagonistilor. Tensiunea urca crescendo si rasturnarile de situatie sunt omniprezente. Apreciem si dinamica dintre Jack si seful sau, intepretata de excelentul Wendell Pierce din The Wire. Cadrul sau contemporan, actorii sai excelenti si productia de mari dimensiuni fac din el unul din cele mai bune seriale.

Lasă un răspuns