Sfaturi pentru un stil de viață sănătos

Dat fiind faptul că am devenit adeptul unui stil de viață cât mai sănătos cu putință și că văd zilnic oameni stresați și complexați de felul în care arată datorită surplusului de kilograme am ales să vă dau și vouă câteva sfaturi elementare pentru un stil de viață mai sănătos. Așadar,

Fiți zilnic activi din punct de vedere fizic – Alături de alimentație, sportul reprezintă cel mai important pas spre îmbunătățirea stilului vostru de viață. În concluzie faceți zilnic exerciții fizice de tip cardio dacă vreți să slăbiți, pentru masă musculară dacă vreți să vă fibrați sau pur și simplu exerciții de ”întreținere” cum îmi place mie să le mai numesc, cu ajutorul cărora să vă mențineți în formă.

Consumați mai multe fructe și legume – Cu toții știm că mâncarea provenită direct din natură face numai bine organismului. Așadar consumați pe cât posibil fructe și legume de preferabil luate din grădinile oamenilor care stau la țară și nu din supermarketuri.

Consumați mai multe cereale integrale – Cerearele integrale, la fel ca și restul alimentelor sănătoase, vă vor da o mână de ajutor în lupta cu kilogramele și cu menținerea unui corp sănătos.

Reduceți grăsimile saturate – Grăsimile naturale au și ele rolul lor, dar nu în cantități industriale, în organismul nostru. Pe când în cazul celor saturate lucrurile stau exact invers iar acestea trebuie să fie pe cât posibil reduse din dieta noastră.

Consumați zahăr și sare în cantități moderate – Unii dintre cei mai mari dușmani ai dietei sunt chiar zahărul și sarea, atât de folosite în alimentația noastră zilnic. Așadar acestea trebuie să nu-și facă prezența decât în cantități moderate în organismul nostru.

Aplicând zilnic și introducând complet în viața voastră sfaturile despre care tocmai ce v-am vorbit în rândurile de mai sus e imposibil să nu vă bucurați de o schimbare semnificativă, în bine, atât pe plan fizic cât și mental. Vorba proverbului: ”O minte sănătoasă într-un corp sănătos. ”

Lasă un răspuns