Știi care sunt beneficiile apei de orez?

Apa de orez este o băutură naturală foarte populară în ultimii ani, datorită unei bogății nutriționale incredibile. Nu este apa obținută după ce s-a spălat orezul, ci apa în care s-a fiert orezul. Deci data viitoare când fierbi orezul, gândește-te de două ori înainte să arunci apa. Deoarece apa de orez este un secret foarte bine păstrat în materie de înfrumusețare în Asia. Dar nu numai.

Apa de orez este o sursă excelentă de energie. Consumând un pahar cu apă de orez dimineața pe stomacul gol, vei începe foarte bine ziua. Este foarte bogată în hidrați de carbon, adică va conferi corpului energia de care are nevoie. Este ideală pentru momentele în care te simți epuizată din punct de vedere mintal și fizic.

Vine cu un plus de vitamine și minerale. În timpul procesului de fierbere orezul își pierde o mare parte din nutrienți în apă. Deci această băutură naturală este bogată în vitamine din grupele B, acid folic și unele minerale esențiale. Cea mai bună varietate de orez este cel alb. Apa de orez este și cea mai sănătoasă alternativă pentru sportivi.

Te poate proteja de soare. Datorită bogăției sale în orizanol, apa de orez se poate folosi pentru a proteja fața de efectele negative ale razelor UV.

Te ajută să lupți contra diareei. Este una din cele mai populare utilizări ale apei de orez. Poate reduce durerile legate de diaree, de crampe, spasme sau alte simptome legate de diaree. In plus, are un nivel destul de important de amidon care te ajută să îți protejezi mucoasa intestinală.

Previne constipația. Nivelul său important de fibre și de apă te ajută atunci când vine vorba despre mișcările intestinale și evacuarea fecalelor.

Te ajută să te ții departe de dezhidratare. Este bogată în minerale esențiale pentru a rehidrata organismul în caz de nevoie.

Lasă un răspuns